Els Gegants de Pineda, a Frontignan

La Colla de Geganters i Grallers de Pineda, les Forces Infernals de l’Alt Maresme, el pubillatge pinedenc i la Coral Santa Maria representaran a Catalunya a la trobada cultural internacional que es farà el cap de setmana a Frontignan (França). Estaran acompanyats de les regidores Sandra Villarte i Sílvia Biosca, i dissabte al matí es farà un acte institucional a l’Ajuntament de la ciutat francesa. És una trobada que aplegarà grups culturals francesos, portuguesos, italians, marroquins i catalans. Pineda és la població que representarà a Catalunya amb una mostra de la tradició gegantera, dels correfocs, del pubillatge i amb un concert coral. Per dissabte al vespre s’ha preparat una cercavila que acabarà amb un correfoc d’exhibició a Les Arenes de Frontignan, on s’hi preveu l’assistència de milers de persones de públic.

La trobada es fa dissabte i diumenge i les entitats pinedenques també participaran en altres activitats culturals que es faran en aquesta vila francesa, agermanada amb Pineda. També es celebrarà un festival musical amb diversos grups culturals populars de països com Espanya, Tuníssia, Cap Verd, Eslovènia o el Brasil, entre d’altres.

La comissió de Pineda també participarà diumenge al Festival del Muscat, amb una mostra culinària i vinícola del sud de França. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *