Els Gegants de Pineda viatgen a la ciutat navarresa de Viana

La Colla de Geganters i Grallers de Pineda viatgen per primer cop a Viana, que conserva importants monuments històrics medievals navarresos. Participaran en una trobada en representació de Catalunya i la colla aprofitarà per fer visites culturals a la zona. També presentaran dos balls a Viana, entre ells, el que es va estrenara a la passada Festa Major de Pineda, el ‘Vals-Jota’, amb ball creat per la colla pinedenca.

Els Gegants de Pineda participaran a la Setmana Gastronòmica de la localitat on s’hi faran diversos actes culturals de tot tipus. Viana es troba al Camí de Sant Jaume i és una ciutat històrica de Navarra, just a tocar de La Rioja. Curiosament, l’escut de Viana són cinc barres vermelles sota fons groc, molt similar per tant, a la senyera catalana. La colla de Pineda també participarà als actes de la festa de la població de Moreda de Áraba, on s’hi fan actes populars i tradicionals de cultura navarresa i del País Basc.

Amb aquest viatge, la Colla de Geganters i Gralles de Pineda tancaran el seu calendari de 2022. La colla reprendrà la seva activitat a partir del primer trimestre de 2023 amb un nou calendari de trobades arreu de Catalunya i altres punts d’arreu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *