Nova generació d´escultors de la Festa

Ja pots visitar l’exposició “Nova Generació d’escultors de la Festa”, i descobreix a la Dauna, recreació d’una dona d’aigua, creació de Glòria Burjons, geganta que estrenarem a la Festa Major

La Dauna, un regal del Montnegre

Diu la llegenda que a les terres del Montnegre, on l´aigua dels rierols forma gorgs i cavernes, hi viuen les dones d´aigua.
Diuen que se les pot sentir les nits de lluna, quan surten a rentar les seves etèries teles i han d´estendre-les a l´herba.
Dansen i canten amb veus encisadores, dones bellíssimes de cames i peus nus, i llargues cabelleres. No succeeix massa ,
però passa. que algun pastor assegura haver-les sentit, fins i tot haver-les vist.
Després la follia els pren.
Mira la meva mà ” li va dir ella quan el descobrí observant a través de la boscúria .“ La veus ? És fruit de la Mare Natura, cuida-la”

gegants

Exposició “Nova Generació d’escultors de la Festa”

Curs de Professionalització d´Oficis d´imatgeria festiva

Del 13/01/16 al 14/03/16 Artesania Catalunya | Bany Nous , 11 | Barcelona

CPO D’IMATGERIA FESTIVA

La demanda de l’especialització en oficis per part d’artesans i empreses artesanes, el creixent interès de l’alumnat de belles arts i dels cicles formatius d’escultura i restauració, evidencien la necessitat de nous professionals per l’ofici d’imatger.

capLa nova generació d’escultors de la festa, són fruit d’aquest projecte de formació de qualitat en mans d’un elenc de professorat format per mestres artesans en imatgeria festiva, escultors, mestres fallers, tècnics professionals del sector i l’escola Massana, que han ensenyat l’ofici amb una transmissió dels valors propis de mestre a aprenent.

El Curs de Professionalització dels Oficis pretén potenciar l’aprenentatge dels oficis en un entorn on la realitat del taller s’inicia des del disseny del producte, els preparatius de la producció, el contacte directe amb l’ofici, amb el mestre artesà, la producció diària, les eines, les màquines, les matèries primeres i la comunicació amb el sector.

Aquest projecte neix de la FAAOC, Federació d’Associacions d’Artesans d’Ofici de Catalunya, amb el suport de l’Àrea d’Artesania del Consorci de Comerç, Artesania i Moda, (CCAM) i de l’empresariat artesà, per donar resposta a les necessitats del sector, i en aquest àmbit, la formació és considerada com l’eina indissociable de la necessitat de facilitar nous recursos per a professionals i persones que es volen especialitzar i excel·lir en l’ofici.

La característica fonamental d’aquests estudis és oferir un curs de professionalització dels oficis impartits per mestres artesans de recone- gut prestigi, on s’aplicarà l’aprenentatge pràctic de taller lligat a contin- guts tradicionals i innovadors de tècniques, materials i processos especí- fics i capdavanters de l’ofici.

gegants-expo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *