Èxit, tot i la pluja, de la XXXVI Trobada de Gegants de Pineda

La trobada de Gegants d’aquest dissabte a la tarda ha estat tot un èxit de participació, tant de les diferents colles geganteres que hi han participat, com de públic assistent. Els carrers de Pineda s’han omplert de molta mainada i de públic adult per veure i seguir el recorregut que feien els gegants des de la plaça de Sant Pere Pescador fins a la plaça de les Mèlies. Tot i el ruixat que va caure a mig recorregut de la cercavila, els Geganters de Pineda van decidir no anul·lar la trobada i seguir endavant amb l’acte. Finalment va deixar de ploure i la trobada va acabar a la plaça de les Mèlies, com estava previst, amb el ball de gegants de totes les colles participants. Joan Burjons, membre de la colla de Geganters i Grallers de Pineda i portador de l’Ermessenda ha fet una valoració positiva de la trobada. També ha parlat del ram que estrenava la geganta de Pineda i de l’estrena del ‘vals-jota’, un ball que ha creat la mateixa colla del Vals-Jota, una peça clàssica de la música popular.

A la trobada hi han participat 10 colles geganteres i més de 35 figures diferents. Aquest any s’han pogut veure per primer cop els gegants del Casc Antic de Barcelona i els de Sarrià.

En total, 10 colles de gegants i evidentment, els amfitrions, en Guerau I i l’Ermessenda de Montsoriu, els Gegants de Pineda, acompanyats de la Dauna, en Pinet i la Raquel. Molt de públic i molta mainada no s’han volgut perdre la trobada. Per alguns d’ells era la primera vegada que veien els Gegants. A la Trobada de Gegants també hi era el President de la Generalitat de Catalunya, el pinedenc Pere Aragonès, que acompanyat de la seva família, gaudia de la trobada com un veí més.

Enguany s’ha fet un record que és una reproducció dels Gegants de Pineda en fusta, en un estil infantil. Les figures són peces fetes a mà per la Eva Canals, una artista de Granollers.

Si voleu encarregar una figura dels Gegants de Pineda ho podeu fer a aquest correu electrònic

gegantspinedademar@hotmail.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *